3 ting der gør dit arbejde lettere som lastbilchauffør

28. juni 2019

– SPONSORERET –

 

Arbejdet som lastbilchauffør kan på mange måder være et erhverv med mange fysiske udfordringer. Den langvarige og stillesiddende position i førersædet kan være hård for kroppen. Ved på- og aflæsning af det gods, som skal fragtes, kan der på samme måde være udfordringer, som kan være tidskrævende, men faktisk også opslidende at stå for som chauffør. Herunder kan du hente ideer til, hvordan simple ændringer kan gøre en forskel for dine arbejdsvilkår, og hvordan turen bliver mindre opslidende for dig som chauffør.

 

Slip for besvær ved på- og aflæsning

Afhængigt af hvilket gods du kører med som lastbilchauffør, kan presenningen være et middel, som du håndterer på daglig basis. De gammeldags presenninger er på mange måder besværlige at håndtere. Samtidig kræver det både tid og fysisk arbejde at få vognen dækket af presenningen. Heldigvis er der kommet et nyt alternativ på markedet, en automatpresenning, som du sikkert og hurtigt kan dække lastbilens indhold til med. Presenningen fungerer som et automatisk rulletag, som gør håndteringen af den utrolig let. Presenningen kan du nemlig styre på afstand via en fjernbetjening. Du kan på den måde meget hurtigt få dækket lastbilen uden overhovedet at røre ved presenningen, og du slipper på den måde fuldstændig for det hårde arbejde. Automatpresenningen er miljøvenlig, idet rørene, som holder presenningen, er lavet af aluminium, hvilket er med til at holde vægten nede. Hos firmaet Ecotop, som har patent på denne type presenning, kan du finde presenninger til lige netop den vogntype, som du kører med.

 

 

Passer sædet til din krop?

Som chauffør er du i langt størstedelen af arbejdstimerne fastspændt til lastbilens førersæde. De mange stillesiddende timer i sædet kan være en hård belastning for din krop. Sidder du dag efter dag fastspændt til et sæde, der enten er for blødt, for hårdt eller generelt forkert og opslidende for din krop, er det vigtigt at reagere og få tilpasset sædet hurtigst muligt. Mange timer i et opslidende sæde kan nemlig give dig varige fysiske men. Du kan derfor med fordel henvende dig til en sadelmager, som kan justere sædet til dig. Det rigtige sæde kan skåne din krop for skader, som ellers kan være svære at komme sig over, når de først er sket. Puder til sædet kan også være med til at skåne din krop i den langvarige stillesiddende position. Du kan finde puder i forskellige modeller og med forskellig hårdhed og støtte, som kan tilføje ekstra komfort til dine timer bag rettet.

 

Medbring de rigtige forsyninger til turen

En tredje ting, som på mange måder kan være gavnlig at sørge for inden en lang køretur bag rettet, er at have de helt rigtige og nærende forsyninger med. Det betyder nemlig meget for kroppen, at den får det rigtige nærring, når den skal holde sig vågen og oplagt til at køre i flere timer. Får den ingen næring, er det svært at bevare energien. På samme måde kan det være svært at bevare energien og holde sig oplagt, hvis du indtager den forkerte kost. Det kan derfor anbefales at lave en stor og fiberrig madpakke, som giver dig vedvarende energi.