Derfor er leasingbiler så populære

4. oktober 2022

En leasingbil er særligt populær blandt virksomheder, der ønsker at have en flåde af nye biler. Dette skyldes især, at det kan vise sig at være meget dyrt at købe mange biler samtidigt uden for virksomhedens egen kasse. Men det er også populært med en tesla model y lease, som privatperson.

Hvad betyder det at lease en bil?

Leasing af biler fungerer på den måde, at man som forbruger leaser en bil - det kunne være tesla model s private lease - fra et leasingfirma i et bestemt antal år - typisk 3-4 år. I løbet af disse år betaler man et fast månedligt beløb til leasingfirmaet, og når perioden er udløbet har man muligheden for enten at returnere bilen til leasingfirmaet eller købe den. Hvis man vælger at returnere bilen til leasingfirmaet, så vil der typisk være nogle restbeløb der skal betales - dette kaldes et terminbeløb. Terminbeløbet varierer fra firma til firma, men det kan give dig en idé om hvor meget du kan forvente at skulle betale, hvis du vælger at lease en bil fremfor at købe den.

Hvad skal man overveje?

For det første, så skal man have styr på hvilken type bil man ønsker at lease. Dette kan være alt fra en lille personbil til en SUV eller måske endda en varevogn. Når du har fundet ud af hvilken type bil du ønsker at lease, så skal du have styr på hvor meget plads din bil skal have. Dernæst er det vigtigt at have styr på hvor meget du ønsker at køre i din nye bil om måneden. Dette vil typisk afgøre prisen for leasingaftalen, og det er derfor vigtigt at have styr på inden man giver sig i kast med leasingaftalen. Endeligt er det også vigtigt at overveje hvor lang tid man ønsker at lease sin nye bil - typisk vil leasingperioderne ligge mellem 2-4 år.

Hvordan man vælger den rigtige bil?

For det første skal man overveje hvilket mærke og model der passer bedst til ens behov. Er det en lille bil eller en stor bil? Skal den kunne køre offroad? Skal den have automatgear? Og skal den have masser af udstyr, som eksempelvis læderindtræk og navigation? Når du har fundet ud af hvilken type bil du ønsker, kan du begynde at sammenligne de forskellige leasingtilbud på markedet. Husk at tjekke forskellige forhandlere af samme mærke for at finde det bedste tilbud - og husk også at tjekke forskellige leasingperioder for at finde den periode der passer dig bedst.

Der er mange grunde til at leasingbiler er så populære, men det kan blandt andet komme sig af, at du ikke skal bekymre dig om værditabet på bilen.

Læs mere