Fly, tog eller bil rundt i Danmark

17. september 2021

Skal du på ferie i Danmark? Er du i tvivl om hvad der er den bedste måde at komme rundt på? Her er nogle gode råd til brug af forskellige transportmidler. Om du foretrækker fly, tog eller bil, er der fordele og ulemper ved alle metoder at rejse på.

 

Pris, tid eller miljøbelastning

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er den bedste rejsemetode for dig - især hvis du ikke ved hvad du skal prioritere. Når det kommer til stykket, er dit valg af transport som regel afhængigt af din destination. I denne guide tager vi udgangspunkt i rejser rundt i Danmark.

 

Fly

Sommetider skal det bare gå hurtigt. Flyrejser er for dig, der måske ikke har mange feriedage på kontoen og skal have det meste ud af den tid du har. (Du skal dog tænke over den tillagte rejsetid ved check-in, sikkerhedstjek, osv.) Det kan være dyrt at flyve indenrigs, men bestiller du din billet i god tid, er der mange penge at spare. Til gengæld er flyrejsen også den mest miljøbelastende, så tænker du over dit Co2 forbrug, kan det være en dårlig idé at flyve.

 

Tog

I Europa Komissionens 2020 rapport kan du læse om hvilke transportmidler der forurener mest - og det er faktisk sådan at togpassagerer udleder mindst Co2 per rejsende. Togrejse er for dig som ønsker en “gammeldags” tur gennem Danmark, med mulighed for fleksibilitet. Har du rejsekort kan du endda tjekke ud ved alle stop og kan på den måde tage lidt mere impulsive beslutninger. Tog kan også være en fordel, hvis du ikke har bil og ønsker at komme til mindre byer. Dog kan togrejse til tider være dyrere end flyrejser.

 

Bil

Hvis du holder af at køre selv og muligheden for at tage på afveje og udforske mindre byer på din vej, er bilen det bedste valg. Selvom det i det fleste tilfælde kan være dyrest at køre, kan du regne med at hvis I er mere end 4 i bilen, så kan det faktisk være billigst at køre, når du regner det hele med. Hvis du ønsker at rejse mellem flere byer, på bilferie i Jylland for eksempel, kan det være langt nemmere at leje en bil hos Danish Car Rental. Lejebiler er nemlig nemmere at komme rundt i, fordi du oftest ikke skal køre tilbage til afhentningstedet, men derimod kan smide bilen ved flere forskellige lokationer rundt i Danmark.  

 

Læs mere