Tre gode råd til, hvordan du som ny lastbilchauffør klarer de lange dage på vejen

6. august 2020

Dette indhold er sponsoreret

 

 

Det kan være svært for mange ny lastbilchaufføre at vænne sig til de lange timer på vejen, hvor der er ikke er andet is igte en en lang tur ligeud. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, inden du begynder på dit arbejde, hvordan du klarer de lange timer. I denne artikel finder du tre gode råd, som kan hjælpe dig med processen. For eksempel er det vigtigt, at du overholder alle dine pauseregler, og her kan du så finde tiden til at besøge gamle spillemaskiner på nettet, hvor du samtidig også kan møde en spændende og sjov dealer, så du kan få timevis af god underholdning.

 

Mad og drikke i bilen

Det er vigtigt, at du husker at spise og drikke, når du er på farten med dit arbejde. Dog er der her nogle ting, som du skal huske. Det er en god ide, at du har en lille køleboks ved dig, som du kan have dine snacks og dine drikkevare i, så du ikke skal række længere ud efter det. Derudover er det vigtigt, at du efter at have spist lufter ud i kabinen, da madlugt kan påvirke vores humør, og det vil hurtigt have en negativ effekt på din koncentrationsevne.

 

Hold din hjerne aktiv

Når du kører lastbil, så er det nemt at køre på rutinen. Dette betyder, at din hjerne ikke er så aktiv, som den kunne være, og dette kan både have negative effekter for din intelligens, mens det samtidig kan have konsekvenser for din koncentrationsevne. Det kan derfor være en god ide, at du enten hører en lydbog, mens du kører, eller at du hører radio, som du lytter til, så du bliver stimuleret under kørslen. Så sikrer du dig, at de små grå holder sig skarpe i alt den tid, du er chauffør.

 

Nyn eller syng for dig selv

Når du er på vejen, så kan det virke ensomt. Der kan være længe mellem, at du taler med mennesker, og det kan derfor være en god ide, at du enten nynner eller synger for dig selv undervejs. På denne måde holder du din stemmeaktivitet ved lige, og det vil ikke føles lige så sært at tale, når du igen skal være sammen med andre mennesker. Sådan kan du altså sikre dig, at du kommer godt i gang med dit chaufførarbejde.